Zpráva o činnosti za rok 2011

16.11.2012 09:44

Naše členská základna ke konci roku 2011 čítá 121 členů, což je o sedm členů více než předešlý rok. Noví členové jsou především mladí hasiči do 15 let.

Dětí do 15 let  - 33 členů

od 16 – 30 let – 33 členů

od 31 – 60 let – 35 členů

    nad   61 let – 20 členů

Rok 2011 byl již tradičně zahájen plesem s bohatou tombolou a dětských karnevalem. Na naše pozvání se karnevalu, již po 3., zúčastnily i děti z dětského domova v Jablonci. Návštěvnost obou akcí byla velice dobrá. Dětský karneval patří mezi nejoblíbenější v okolí.

2. dubna se na pódiu místní sokolovny odehrálo představení Dívčí válka – nová éra. V hlavních rolích se představili herci, které můžeme vídávat v seriálech na televizních obrazovkách, jako např. M. Šimůnek, T. Krejčí, M. Kitnerová. Bez podpory sponzorů a obecního úřadu, bychom tuto akci nemohli uskutečnit. Za to jim patří velké díky. Na představení přišlo téměř 300 diváků.

Počátkem července se pálila hranice na počest Mistra Jana Husa. Pro děti byly připraveny soutěže o ceny, projížďka na koni a každý se mohl svést vyhlídkovým vláčkem.

V listopadu jsme pořádali taneční zábavu se zabijačkovou kuchyní. K tanci a poslechu hrála kapela Koneckonců z Jilemnice.

Hlavním příjmem financí do sboru byly brigády. Odstraňovali se náletové dřeviny, sekali jsme a hrabali některé obecní pozemky, uspořádal se sběr železného šrotu. Na jarním kole hry Plamen a na krajské kole požárního sportu jsme měli stánek s občerstvením. Občerstvení jsme zajišťovali i na slavnostním rozsvícení vánočního stromku,  na Pěnčíně, pořádaném OÚ Pěnčín.

Tradicí se stala i mikulášská nadílka, kdy Mikuláš, anděl a čerti obchází domácnosti  ( většinou na objednávku).

Jako každý rok byli proškoleni vedoucí mládeže a rozhodčí požárního sportu. Ke stávajícím  čtyřem rozhodčím přibila ještě Pavla Růžičková. Naši rozhodčí soudcovali na hasičských halových závodech v Jbc a na krajském kole PS, kde muži působili i jako pracovní četa.

Družstva dětí se zúčastnila 6 soutěží. Za zmínku stojí soutěž na Frýdštejně, kde závodily nejmenší děti v kategorii přípravka a byly 2. Dětí do 6 let máme opravdu hodně, proto se jim pořídila speciální sada hadic včetně sacího vedení, rozdělovače a proudnic.

V Tanvaldě mladší žáci obsadili 4. místo z 9, na Soptíkovi v jabloneckých pasekách byli 7. ze 13. Největším úspěchem je však 3. místo z 15 na podzimním kole hry Plamen. Je vidět, že vedoucí dětí Pavel Šourek a Katka Chlumová, odvádějí dobrou práci. A těžká práce s dětmi začíná nést své ovoce, také se jim věnují 2x týdně.

Družstvo mužů se zúčastnilo 10 soutěží, i přesto že se stále potýkali s nedostatek lidí pro tým. Zmíním 2. místo na okrsku na Jistebku, 8.místo z 22 v Ploukonicích (patří do JL) a 10. místo z 34 na nočním Frýdštejně.

Ženské družstvo se zúčastnilo 27 soutěží. Jsou pravidelnými účastnicemi, jak JL, tak

 i PKL.  Za zmínku stojí 3. místo z 12 v Dnebohu (JL), 4. místo z 11 v Mříčné (JL), 4. místo ze 14 v Radimovicích (JL), 3. místo ze 17 – noční Frýdštejn,  1. místo z 5 ve Vlastiboři. V PKL obsadili celkově 8. místo z 23 družstev, v JL velice pěkné 5. místo z 18 družstev.

 Nesmím opomenout účast na krajském kole PS, kde ženy zaběhly velice pěkně štafetu v čase 75:66, což je posunulo průběžně na 2. místo, ale po nezdařeném útoku skončily nakonec opět na 4. místě. Sezóna 2011 by se dala nazvat jako bramborová, 4. místo ženy obsadily celkem 7x.

 

 

To je stručný souhrn činnosti sboru z roku 2011.