Zpráva o činnosti SDH Bratříkov za rok 2013

31.03.2014 17:42

Zpráva o činnosti SDH Bratříkov

za rok 2013

VÝROČNÍ VALNÁ HROMADA SDH BRATŘÍKOV 22.2.2014

 

Naše členská základna  ke konci roku 2013 čítá  121 členů.

Dětí a mládeže do 15 let – 30 členů (16 dívek, 14 chlapců)

Od 16 – 26 let – 20 členů ( 7 žen, 13 mužů)

Nad 26 let – 72 členů ( 30 žen, 42 mužů)

 

Rok 2013 byl tradičně zahájen plesem a dětským karnevalem. Loňský ples byl opravdu vydařený. Museli jsme opět zvětšit kapacitu míst na sezení, otevřením balkonu. Jedním z lákadel je bezpochyby kuchyně s vepřovými hody, ale i jilemnická kapela Koneckonců. Celou přípravu hodů si děláme sami, pod odborným dohledem Michala Bernata a Pavla Šourka.

 

V loňském roce  proběhla rekonstrukce  sokolovny, týkala se pánských a dámských toalet. Při této akci jsme si pro svoje potřeby vytvořili zázemí z jedné místnosti sokolského sklepa. Místnost se obložila dlažbou, zavedla elektrika a voda, zabudoval se dřez a pracovní deska. Je tam i toaleta pro sloužící členy. Velice nám to pomáhá při pořádání venkovních akcí pod sokolovnou.

 

V květnu jsme pořádali koncert skupiny WALDAGANG, předskokany jim dělala místní kapela Těsně Vedle. Čekala se trochu větší návštěvnost, ale i tak se to vydařilo.

 

Jako každý rok se začátkem července pálila hranice na počest Mistra Jana Husa. Pro děti byly připraveny soutěže o ceny. Každý se mohl svést vyhlídkovým vláčkem. Tento víkend byl pro nás opravdu velice náročný, protože se zrovna konalo Mistrovství republika v PS dětí a mládeže v Jbc na Střeláku.  OSH nás oslovilo, jestli bychom nezajišťovali občerstvení pro soutěžící a fanoušky, což jsme neodmítli.

 

Jako již několik let sekáme a udržujeme některé obecní pozemky, což tvoří nedílnou součást do příjmů sboru. V loňském roce jsme záměrně vynechali sběr železného šrotu, což letos jistě napravíme. Nadále sbíráme staré elektrospotřebiče, sběrné místo je u Pavla Šourka na Dřevěnce. Sem může každý z vás staré nepotřebné spotřebiče dovést. Koncem roku zajišťujeme občerstvení na rozsvěcení vánočního stromu na Pěnčíně u hřiště, pořádáme mikulášskou nadílku, kde Mikuláš, Anděl a Čert chodí za dětmi domů.

 

I výjezdová jednotka měla dost na pilno. Absolvovala několik odborných školení a zasahovala u několika výjezdů. Ale o tom všem Vás bude informovat ve své zprávě velitel Ota Jareis.

 

Pod vedením Pavla Šourka máme 3 družstva dětí – starší, mladší a přípravku. Dětí chodí opravdu hodně, proto se museli rozdělit tréninky na starší a mladší. Pavel se dětem věnuje dvakrát v týdnu za pomoci některých rodičů. Pro zpestření programu jezdí do bazénu, IQ parku do Babylonu, a nebo do velké tělocvičny  do sklářské školy v ŽB. V letním období vyrazili na cyklovýlet a nebo sjížděli na lodích Jizeru.  Dětská družstva ze zúčastnila  10 soutěží. Zmíním Frýdštejn kde přípravka byla 1. a mladší žáci 5.,  Soptík starší žáci – 4., Floriánek – mladší žáci obsadili 2. místo. Přípravka se zúčastnila 3. ročníku Festivalu přípravek, který se konal v Lbc. Zde všechna družstva předvádějí nacvičené ukázky, není to soutěž ale pěkná podívaná.

 

Družstvo žen  absolvovalo  22 soutěží. Jsou pravidelnými účastnicemi JL. Kde skončili na slušném 8. místě v celkovém hodnocení. Sezóna nebyla příliš úspěšná, z nejlepších výsledků zmíním 4. místo v Kosmonosech (JL), 1. místo na Tanvaldském poháru, 6. místo v Benešově u Semil na extraligové soutěži, což byl asi největší úspěch.

 

Družstvo mužů se zúčastnilo 10 soutěží. Ani jim se příliš nevedlo.

 

To bylo shrnutí roku 2013.

 

Závěrem bych Vás chtěla pozvat na již 13. hasičský ples, který se koná 7. března. A popřát vám v roce 2014 hodně zdraví, štěstí a úspěchů.